Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski

Apiterapija Petrović od 1955.

TripolskiPčelinji proizvodi su od davnina prepoznati po svojim blagotvornim svojstvima te se koriste u sklopu grane prirodne medicine apiterapije u svrhu liječenja i očuvanja zdravlja. Redovitim korištenjem apiterapijskih mješavina prevenira se nastanak brojnih bolesti, povećava se otpornost organizma, pomaže se u očuvanju zdravlja, a također mogu biti odlična potpora klasičnoj terapiji.

Obiteljska manufaktura Radovan Petrović od davne 1955. proizvodi medne mješavine na bazi pčelinjih proizvoda i prirodnu kozmetiku. Sve je počelo davne 1955. u Velikoj Gorici kada je Radovan Petrović, strastveni pčelar, krenuo u izradu pripravaka na bazi pčelinjih proizvoda u svrhu poboljšanja različitih zdravstvenih tegoba koje je pripremao po narudžbi. Postao je začetnikom apiterapije na ovim prostorima i zaslužan je za većinu receptura današnjih proizvoda.

Razvojem proizvodnje proizvodi su postali dostupni u ljekarnama diljem zemlje, a njihove su recepture obogaćene. Spajanjem pčelinjih proizvoda i njihovim miješanjem s ljekovitim biljem koristeći najnovije spoznaje fitoterapije kreirana je paleta proizvoda u kojima su darovi prirode spojeni u proizvode za zdravlje i vitalnost modernog čovjeka. Naše znanje, dugogodišnja tradicija i iskustvo naši su aduti, a treća generacija korisnike potvrda su kvalitete proizvoda.

U proizvodnji se koriste hrvatski med, propolis, cvjetni prah i pčelinji vosak, a svi naši proizvodi ostaju 100% prirodni, bez aditiva, konzervansa i sličnih sintetskih dodataka jer čvrsto vjerujemo u moć prirode za dobrobit ljudskog zdravlja.

Vitamini, minerali i druge aktivne komponente kojima pčelinji proizvodi obiluju unose se u naš organizam poput hrane što omogućava maksimalnu apsorpciju nutrijenata i njihovo dulje zadržavanje u organizmu, a to je razlog što oni ne pokazuju svoj učinak na zdravlje samo u tijeku uzimanja već dugoročno.

Brojna znanstvena istraživanja danas potvrđuju učinkovitost pčelinjih proizvoda (laboratorijska istraživanja i kliničke studije) i njihova farmakološka svojstva. Mnoge su prednosti apiterapije kao što su korištenje prirodnih sastojaka, provjerena učinkovitost proizvoda, nepostojanje neželjenih nuspojava i poremećaja u funkciji organa, a redovitim korištenjem ne stvara se ovisnost te se proizvodi mogu koristiti bez vremenskog ograničenja. Zahvaljujući svom sastavu i aktivnim komponentama pčelinji proizvodi pokazuju brojna blagotvorna i ljekovita svojstva te ih je, kao kvalitetnu hranu i dragocjene biostimulatore za čovjekov organizam, poželjno uvrstiti u svakodnevnu uporabu.

O tome govori i dobro nam poznata izreka: “Žličica meda, žličica je zdravlja!”