Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski

21 detox vodič - Živimo zdravo!

TripolskiNaš priručnik sadrži plan prehrane za tri tjedna. Temelji se na povrću, voću i žitaricama, ali sadrži i dovoljno namirnica koje će osigurati dnevne potrebe za bjelančevinama. Ideja je jelovnika postizanje željene tjelesne mase bez gladovanja.

Voće i povrće napunit će vam organizam vitaminima i spriječiti umor, a čajevi će pomoći tijelu očistiti se od štetnih tvari. Jogurt i kefir izvor su dobrih bakterija za zdravlje crijeva, a vlakna iz žitarica osigurat će kvalitetnu hranjivu podlogu za korisne bakterije. Antioksidansi iz voća i povrća, maslinovo ulje i neki dodani začini, poput cejlonskoga cimeta i kurkume, smanjit će upalno stanje tijela koje često otežava postizanje optimalne tjelesne mase, a ima i mnogobrojne štetne posljedice za zdravlje kao što su problemi sa srcem, krvnim žilama, probavnim sustavom i zglobovima.

Osim plana prehrane iz priručnika, naša je preporuka i dodatan probiotik koji će pridonijeti jačanju vašeg imuniteta i čišćenju otpadnih tvari putem crijeva. Kako biste olakšali jetri da očisti organizam, savjetujemo vam kombinaciju ekstrakta crne rotkve i artičoke.

Uz pridržavanje plana prehrane važnu ulogu ima i tjelesna aktivnost u skladu s vašim mogućnostima. Preporuka je bar pola sata aerobne aktivnosti dnevno - hodanja, trčanja, plivanja ili vožnje biciklom kako bismo potaknuli sagorijevanje masnoća i dublje disanje. Vježbe su istezanja također korisne jer potiču bolje izlučivanje štetnih tvari iz tijela.

S obzirom na to da plan prehrane sadrži namirnice i količine prilagođene općenitoj populaciji, preporučujemo vam da nam se obratite i za nutricionističko savjetovanje kako bismo prilagodili i osmislili plan prehrane samo za vas.

Potražite svoj primjerak priručnika 21 detox vodič - Živimo zdravo u svim našim ljekarnama + nutricionističko savjetovanje.