Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski

Proizvod mjeseca veljače: Solgar beta glukan - imuno kompleks

TripolskiImunitet je medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma da se odupre i obrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili kemijske opasnosti.

U današnjoj praksi i u svakodnevnom životu pitanje imuniteta je jedno od najčešćih pitanja koji se danas postavljaju.

Što se zapravo događa u organizmu i što utječe na pad imuniteta?


Na smanjenje imuniteta utječu različiti faktori kao što su kronične bolesti, infekcije, iscrpljenost, onečišćenje okoliša, pretjerana i neopravdana upotreba antibiotika, pretjeran fizički i psihički stres, ali i loše navike kao što su pušenje, konzumiranje alkohola, nepravilna prehrana i dugotrajne dijete.
Zimi je podložnost infekcijama više izražena čemu je mogući uzrok i nedovoljan unos vitamina i minerala u organizam.

Kako prepoznajemo pad imuniteta?

Kod oslabljenog imuniteta mogu se javljati česte ponovljene upale, kronične infekcije te je oporavak od bolesti dugotrajniji.

Neki od simptoma koje povezujemo s padom imuniteta a najčešće ih susrećemo u svakodnevnom životu su kašalj, temperatura, curenje nosa, gljivične infekcije i učestale upale uha i grla.

Što možemo učiniti za naš organizam?


Potrebno je izbjegavati faktore koji negativno utječu na imunitet, početi se baviti fizičkom aktivnošću te se raznovrsno hraniti.

Međutim vrlo često ni sve to nije dovoljno za normalno funkcioniranje imunološkog sustava jer je količina mikronutrijenata unešenih iz hrane nedovoljna.

Razlozi za to mogu biti različiti - zemlja je osiromašena hranjivim tvarima, namjernice su tretirane različitim kemikalijama ili su možda neadekvatno termički obrađene pa se dio hranjivih tvari pripremom uništio.

Svakako je u tom slučaju bitno posegnuti za dodacima prehrani koji sadrže mikronutrijente koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Međutim vrlo je bitno da su i sami preparati prirodnog podrijetla, bez konzervansa, umjetnih bojila, dodane soli i šećera te da dolaze u oblicima koji se lako apsorbiraju te imaju visoku bioraspoloživost.

Koji su to mikronutrijenti koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava?

Svakako među najpoznatijima je vitamin C a mogu mu se pridodati i vitamini B6 i B12, željezo, folna kiselina, vitamin D, selen, bakar i cink.

SOLGAR BETA GLUKAN – IMUNO KOMPLEKS je novo formulirani proizvod Solgara u kategoriji proizvoda za imunitet, koji sadrži vitamine C i D te minerale selen, bakar i cink koji prema istraživanjima doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Solgar Beta glukan - imuno kompleks sadrži sinergijsku formulaciju beta 1,3/1,6 glukana, ploda crne bazge, Estera-C®, vitamina D3, cinka, bakra i selena.
 
NEKA VAŠ IZBOR BUDE SOLGAR BETA GLUKAN - IMUNO KOMPLEKS!

Potražite u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama tijekom veljače SOLGAR BETA GLUKAN – IMUNO KOMPLEKS  -10%