Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski Ljekarna Tripolski

Ljekarne Tripolski otvorile novu upravnu zgradu i predstavile prvog ljekarničkog robota u Hrvatskoj

Tripolski* investicija vrijedna 15 milijuna kuna
* drive-in sustav isporuke lijekova pacijentima u automobilima
* nove ordinacije liječnika opće prakse
* savjetovališta i tematske edukacije pacijenata

OSIJEK - Zdravstvena ustanova "Ljekarne Tripolski", vodeća ljekarnička kuća u Slavoniji, otvorila je novi kompleks upravne zgrade i ljekarne s drive-in isporukom lijekova u Osijeku, Antuna Kanižlića 48A.

Na iznimno dobro posjećenoj svečanosti otvorenja više od 150 građana i gostiju došlo je dati podršku razvojnom konceptu ustanove, a među njima osječki gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Današnja zdravstvena ustanova utemeljena je kao prva osječka privatna ljekarna 1991., praktički u osvit Domovinskog rata, te je izdržala u novonastaloj situaciji otežane opskrbe lijekovima, istovremeno uspijevajući svakodnevno biti na usluzi pacijentima tijekom ratnog razdoblja. Četiri godine kasnije registrirani su kao zdravstvena ustanova i do danas se razvili u sustav koji uključuje deset ljekarničkih jedinica u Slavoniji s više od 50 zaposlenih.

Ravnatelj Žolt Tripolski na otvorenju je istaknuo kako je u protekle tri godine u projekt investirano oko 15 milijuna kuna, te da novi objekt prvi u Slavoniji nudi uslugu isporuke lijekova na drive-in način, tako da pacijenti uopće ne moraju izlaziti iz automobila.

Također, na otvorenju je predstavljen i prvi u Hrvatskoj implementirani potpuno robotizirani sustav pretrage, lociranja i isporuke lijekova do pacijenta, na način koji podrazumijeva da se zbog traženja lijekova ne prekida razgovor između farmaceuta i pacijenta. Riječ je o potpuno digitaliziranom sustavu koji istovremeno opslužuje čak etiri mjesta na kojima se isporučuju lijekovi. Robot pronalazi i isporučuje lijek tijekom 7 do 8 sekundi, a na taj način ušteđeno vrijeme farmaceut može koristiti na dodatno savjetovanje pacijenta.

- Ovdje ćemo, uz temeljni ljekarnički posao, na katovima razvijati usluge savjetovališta, stručna i popularna predavanja koja će tematizirati određene skupine bolesti i stalne edukacije pacijenta. Osim toga, unutar objekta funkcionirat će i nekoliko ordinacija liječnika opće medicine. Ovamo selimo upravu i zajedničke službe, te farmaceutski tim iz naše ljekarne na Trpimirovoj - rekao je ravnatelj Žolt Tripolski.

Zgradu zdravstvene ustanove koja ima više od 1.000 kvadratnih metara prostora projektirao je tim osječkih arhitekata iz tvrtke Rechner, a glavni građevinski izvođač - tvrtka Zuber - unutar predviđenih rokova koordinirao je timove čak 11 podizvođača.

Župan i gradonačelnik nisu krili fascinaciju.

- Ovo je doista impresivan iskorak u organizaciji ponude ove zdravstvene ustanove. Ljekarne Tripolski su poznat brend u Osječko-baranjskoj županiji i drago mi je da su opravo oni nositelji tako značajnog razvoja u prostoru opskrbe lijekovima, savjetovanja i edukacije u zdravstvenom sektoru - rekao je župan Vladimir Šišljagić.

Gosti na otvorenju naječešće su se koncentrirali na mogućnosti robotiziranog sustava održavanja skladišta i isporuke lijekova, te na vrlo zanimljivo rješenje automatizirane vrpce putem koje se lijekovi dostavljaju do farmaceuta i pacijenata.

- Došao sam Vam dati podršku za ovaj posao jer ste učinili nešto što je potpuno suprotno trendovima koji nas okružuju. Niste dopustili da ovi visokoobrazovani mladi ljudi odu iz Osijeka u svijet nego ste napravili posao zahvaljujući kojemu ste svijet doveli u Osijek. Pratio sam izgradnju objekta od kada ste krenuli s kopanjem temelja i danas sam doista fasciniran. Vi ste na neki način poslovnu filozofiju McDonaldsa implementirali u ljekarnički posao, pa je zahvaljujući tome usluga vrhunske kvalitete sad još brža i još dostupnija. Vjerujem kako je to trend koji će mnogi slijediti u budućnosti. Hvala na tome i sretno - rekao je na otvorenju osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.